TuiNa

(uitspraak ‘twiena’)

Therapeutische behandeling door massage lost fysieke en emotionele blokkades op. Een TuiNa behandeling verbetert het zelf genezend vermogen van het lichaam. TuiNa is effectief, omdat het niet alleen inwerkt op de spieren en gewrichten, maar ook invloed heeft op een dieper nivea. Het niveau van Qi, de stroming van vitale lichaamsenergie in het lichaam. Volgens de Chinese theorie stroomt deze Qi (uitgesproken als ‘tsjie’) door het hele universum; Qi is de kracht achter al het leven.  Qi stroomt door kanalen (de meridianen) en voorziet zo alle organen, lichaamsweefsels en de geest van energie.

Bij TuiNa wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten daarvan, waardoor de Qi vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. TuiNa massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht zodat blokkades worden opgeheven.

Wanneer wordt TuiNa toegepast?

  • Om de vitaliteit en het welbevinden te stimuleren
  • Om het afweersysteem te stimuleren
  • Problemen van het bewegingsapparaat
  • Chronische stress
  • Spijsverteringsproblemen
  • Ademhalingsproblemen
  • Pijnklachten in spieren en gewrichten zoals blessures, slijtage en overbelasting

TuiNa is niet iets “waar je in moet geloven” voordat het werkt. Het is een aanvullende, doeltreffende vorm van geneeskunde die de Westerse geneeskunde goed kan aanvullen en ondersteunen. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft flexibiliteit, laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

TuiNa werkt mee aan het onderhouden van je lichaam!

Zijn de klachten verdwenen dan wordt geadviseerd uw lichaam te onderhouden door regelmatig een TuiNa massage te ontvangen zodat eventuele blokkades in het meridiaan systeem zich niet meer kunnen manifesteren.

Cellulite

Kruiden

Gua Sha

© Copyright - Yoii